DUK – (dažniausiai) užduodami klausimai

Jeigu dar turit klausimų, tai komentaruose rašykit. O šiaip tikrai visų šitų esu tiesiogiai ar netiesiogiai sulaukusi.

  1. Ar jūs nemėgstat lietuvių literatūros todėl, kad esat žydė? 

    Ne, visų pirma, žydė mano močiutė; o lietuvių literatūrą mėgstu ir jos daug skaitau. Tam mane įpareigoja literatūros kritikės veikla. Pavyzdžiui, esu prisidėjusi prie Poezijos pavasario almanacho sudarymo už 128 eurus. Tautą griaunantys žmonės būtent taip ir elgiasi, ir tą daro kasdien :) O kažką bandau daryti kultūros lauke todėl, kad nekultūringoj šaly nemalonu, ką ten – beveik neįmanoma gyventi. Per II Pasaulinį karą W. Churchilliui buvo pasiūlyta mažinti finansavimą kultūrai. Jis pasakė: “O dėl ko mes tuomet kariaujame?” Šis požiūris man labai artimas.

  2. O tai ko jūs tada taip nekultūringai rašot tada? Tyčiojatės iš visų? 

    Šiaip nemanau, kad tyčiojuosi, o jūs galit neskaityti – čia gal per daug užkalniškas atsakymas būtų, bet jis iš esmės nėra neteisingas. Nepriklausau jokiems būreliams ir rateliams, todėl asmeniniame tinklaraštyje leidžiu sau kalbėt, ką noriu ir kaip noriu. Atsiprašau, jeigu į spaudą patenka šiame tinklaraštyje skelbtų, bet nei kiek neredaguotų tekstų – žurnalistų prašau, kad suredaguotų, bet ne visada jie tai padaro, o aš ne Cerberis ir ne visada suseku.

    Apie kai kurias įsisenėjusias švietimo problemas ramiai rašyt ne pagal užsakymą labai sunku, nes ką beparašysiu, viskas vis tiek bus panaudota prieš mane. O piktas tonas šitoj šaly bent jau garantuoja, kad tave skaitys, o viešoji nuomonė gali padėti “pramušti” skylę sienoj. Mano piktus tekstus laikykite diskusijos katalizatoriumi. Dar rašau apie maisto receptus ir sudedu kai kurias savo recenzijas ar vertimus. Juose tai tikrai nesityčioju. :)

  3. O tai kam jums reikia, kad jus skaitytų? Nes esat aukščiau visko ir manot, kad žinot, kaip gyvent? 

    Ne, tiesiog todėl, kad vienintelis būdas demokratijos sąlygomis spręsti problemas yra kelti klausimus ir diskutuoti. Liuteris irgi paskelbė 95 tezes tam, kad užvirtų diskusija, o tuomet dar nebuvo net pagalvot apie demokratiją įmanoma. Taigi mano straipsnių ir mano veiklos nereikėtų laikyti smūgiavimu į vienus vartus. Mielai diskutuočiau su įvairių pažiūrų žmonėmis, tik kad jie kažkodėl nenori :)

  4. Kur ten su jumis diskutuosi, kad jūs tik rėkiat ir tyčiojatės. 

    Nueikim kavos ir bus matyt, ar labai rėksiu ir tyčiosiuos. O šiaip atleiskit, jeigu įsižeidėt. Čia tiesiog toks dėsnis – jeigu žmogus randa, dėl ko įsižeisti, jis ir įsižeidžia, kaip kitados sakė vienas protingas pažįstamas.

  5. Kaip jūs galit, tokio charakterio būdama, vaikus mokyt? 

    Mokykloje nebedirbu oficialiai nuo 2017 m. liepos 10 d. ir labai jos pasiilgau. O šiaip vaikams turiu kantrybės. Tiesą pasakius, vaikai yra geriausia darbo mokykloje dalis – visa kita gali varginti, liūdinti, net erzinti, bet vaikai faini. Veikiau jau neturiu kantrybės suaugusiems, kurie išlupa kitų žmonių žodžius iš konteksto, juos perinterpretuoja ir pateikia kažkokias trigubas tendencingas interpretacijas. Ir dar labai sunku su tais, kurie apsimeta teisiausiais iš teisiųjų ir net nebando bent kiek lanksčiau pažiūrėti į problemą.

  6. O jums su galva viskas gerai? 

    Kai paskutinįkart tikrinausi, sakė, kad gerai, tik pavargusi.

  7. Kodėl jūs ginat Rūtą Vanagaitę? 

    Labą dieną. Neginu. Iš kur ištraukėt?

  8. Ar tikrai manot, kad visi patriotai yra kvailiai? 

    Save laikau patriote, ir netgi didele. Gana dažnai mąstau, ar eičiau ginti Lietuvos blogiausiu atveju. Daugiau eičiau negu ne, nors nei ūgio, nei smūgio motinėlė gamta nedavė. O kadangi save laikyt durne yra… na, durna, todėl apie patriotus galvoju tik gerai. Bet patriotizmas nelygus valstybiniu lygmeniu represyviai brukamam nacionalizmui.

  9. Vadinasi, jūs priklausote žydmasonių liberastų sąmokslui, kuris stengiasi ES rankomis sunaikinti Lietuvą? O gal esat Kremliaus agentė? 

    Nea.

  10. O tai ką daryt, kad būtų geriau?

    Man atrodo, balsavimas dėl Lukiškių paminklo buvo labai geras dalykas – nesvarbu, kad paskui kilo naujų komplikacijų. Kažką panašaus įsivaizduočiau ir sprendžiant kitus daugybei žmonių svarbius klausimus, o svarstant mokyklos programų reikalus – 100 proc. Taip pat reikėtų švietimui skirto visiems prieinamo internetinio leidinio irba tinklalaidės.

4 thoughts on “DUK – (dažniausiai) užduodami klausimai

  1. Žavingi atsakymai! Tik, mano nuomone, tarp devintojo ir dešimtojo klausimų įsiterpti tiesiog prašosi dar vienas, ta pačia klausimų dvasia alsuojantis:
    “O kodėl į du klausimus, užduotus 9 punkte, pateiktas tik vienas atsakymas “nea”? Tai vistik kažkas netaip su sąmokslais/agentais?”

    Liked by 2 people

  2. Beje, neseniai sulaukiau netiesioginio klausimo, ar mane valdo demonai. Atsakymas – daimonas graikų kultūroje buvo ir geras dalykas, tai priimsiu kaip komplimentą, o šiaip nuoširdžiai nepastebėjau.

    Liked by 2 people

Leave a comment