Varškės apkepas su vyšniomis

  • ~800 g vyšnių
  • 6 – 7 šaukštai miltų
  • 600 – 700 g varškės
  • 3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
  • 6 šaukštai cukraus į tešlą
  • 1 šaukštas cukraus į vyšnias
  • vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • ~ trečdalis stiklinės vyšnių likerio arba amaretto
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

 

Išspaudyti vyšnių kauliukus. Ant uogų užberti šaukštą cukraus. sultis nuspausti. Užpilti likerio arba amaretto ir palaikyti apie pusvalandį.

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške, supilti nuo vyšnių nuspaustą likerį, suberti miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti. Dėti sluoksnį tešlos, tada vyšnias, ant viršaus – vėl tešlą. Kepti apie 40 min. 170 laipsnių temperatūroje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s