Sultingas kriaušių, bananų ir varškės pyragas

Receptą visiškai pati sukūriau. Didžiuojuosi – labai skanus!

Tešlai:

  • 150  g varškės;
  • 150 g jogurto (dėjau graikišką);
  • 3 kiaušinių;
  • 2 bananų;
  • 4 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštų kokoso miltų;
  • 4 šaukštų paprastų kvietinių persijotų miltų;
  • šaukšto krakmolo;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • vanilinio cukraus;
  • migdolo esencijos;
  • žiupsnio druskos.

Viską sutrinti trintuve arba virtuvės kombainu, išskyrus miltus. Juos reikia įmaišyti atsargiai ir per daug nemakaluoti. Jeigu atrodo baisiai skysta, įdėkite šaukštą paprasto bulvių krakmolo.

Įdarui:

  • daug kriaušių – dėjau kokius 800 g supjaustytų;
  • šaukštas cukraus;
  • šiek tiek vanilinio cukraus;
  • jei norisi – kapotų migdolų pagal skonį.

Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti, užpilti cukrumi ir trumpam palikti, kad išskirtų sultis. Didžiąją dalį sulčių nupilti, bet nenugręžti kaip kempinės – tegu būna šlapumo. Į sviestu pateptą kepimo formą dėti sluoksnį tešlos, tada pjaustytas nuvarvintas kriaušes, jas pabarstyti vaniliniu cukrumi ir, jei norite, migdolais. Dėti antrą sluoksnį tešlos. Apibarstyti migdolų drožlėmis ir kepti apie 40 min. įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje.

Kaip matot, tešloje jokių aliejų ir sviestų :))

4 thoughts on “Sultingas kriaušių, bananų ir varškės pyragas

  1. Butinai pabandysiu. Taciau noreciau jusu paklaust- jus vis minite savo receptuose kokoso miltus. Ar jie kuo nors ypatingi? Ar be ju pyragas neiseis? nezinau, kur ju galeciau nusipirkt. Turbut paieskojus rasciau,taciau po ranka ju neturiu. Aciu uz atsakyma.

    Like

  2. Aš labai mėgstu šiuos miltus – jie kvapnūs, pyragų nesausina, bet suteikia trapumo. Perku juos internetu http://www.ekopirk.lt. Atradau tik todėl, kad vienas mano šeimos narys negali valgyti kviečių – netoleruoja gliuteno. Pyragai puikiai išeis ir be to. O šiaip namuose galima pasidaryti nelabai kokybišką kokoso miltų pakaitalą – virtuvės kompainu smulkiai sumalti kokoso drožles :)

    Like

Leave a comment