Varškės pyragas, kai nenori išmest pašutusių vaisių

Bent jau aš turiu klaikią virtuvinę problemą: labai mėgstu vaisiu, tad prisiperku jų nesuvalgomus kiekius. Po to tie bananai pasidaro rudai juodi, nektarinai pradeda pūti, o mangai taip suminkštėja, kad vos ne pro pirštus varva…

Tada išpjaustau jau visai nebevalgomas vietas, kitką, kas dar neblogai atrodo, supjaustau stambokais gabalais, ir dedu į tokį varškės pyragą:

  • 700 g varškės
  • 6 kiaušiniai
  • 1.5 stiklinė rudojo cukraus
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 6 šaukštai manų
  • 2 šaukštai kokosų miltų
  • 50 g kokosų drožlių
  • vanilės pagal skonį

Viską sutrini blenderiu, išskyrus kokoso drožles. Skardą patepi sviestu, dedi šiek tiek daugiu negu pusę tešlos. Tada dedi pjaustytas daržoves ir ant viršaus barstai kokoso drožles. Tada užpili likusią tešlą ir daugmaž palygini pyrago paviršių. Jei norisi, galima ir ant viršaus kokoso drožlių barstyti, bet nebūtina.

Štai ir viskas. Šaunam į orkaitę (160-170 laipsnių) maždaug 40 min. Pyragas būna drėgnas, kvpnus, bet pakankamai kietas, ne kokia košė. Jei norisi minkštesnio, manus reikia užplikyti verdančiu vandeniu ir dėti mažiau miltų.

Advertisements

4 thoughts on “Varškės pyragas, kai nenori išmest pašutusių vaisių

    1. Kokių turiu – nežinau, kodės vaisius pavadinau daržovėm :D persikai labai skanu, slyvos, bananai, obuoliai. Galima maišyti.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s