Graikiškas pyragas su feta

Mano mėgstamas receptas – labai skanu, greita, gražu ir net nelabai kaloringa.

300 g natūralaus graikiško jogurto

1 šaukštelis kepimo miltelių

3 kiaušiniai

200 g graikiško fetos sūrio (visokie ištižę lenkiški “fitakiai” netinka)

300 g miltų

1 šaukštas druskos

1 šaukštelis cukraus

maltų čili pipirų, raudonėlio

prinokusių vyšninių pomidorų / alyvuogių be kauliuko / saulėje džiovintų pomidorų

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, druska ir jogurtu, tada nuolat maišant sudėti miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Įmaišyti priedus – pomidorus arba alyvuoges. Kepimo skardą patepti alyvuogių aliejumi, sukrėsti tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie valandą – pabadykite pagaliuku, kad būtų aišku, ar iškepęs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s