Sveiki sausainiai

Kadangi šiuo metu tenka skaityti itin daug teorinių tekstų, kurie dažnai sunkūs ir net nuobodoki, natūraliai kyla noras suvalgyti kažką saldaus. Močiutės Maximos produktai netinka dėl alergijos, tad gaminuosi pati. Čia šiandienos ankstaus ryto, kai skaityti dar tingėjau, kepinys – be miltų ir kiaušinių dariau pirmą kartą, bet puikiai pavyko.

Reikia:

  • įvairių sėklų ir riešutų, kokių tik turite (tinka veganiškos madingos nesąmonės – burnočiai, chia, bolivinė balanda, bet man skaniausia ir pigiausia atrodo tiesiog dėti smulkintas moliūgų sėklas, smulkintus lazdyno riešutus, sezamą ir aguonas);
  • skysto medaus (jei susicukrijęs, ištirpinkite karšto vandens vonelėje);
  • šiek tiek vandens.

Kai viską sumaišai, išeina tokia tiršta košė. Ją tolygiai paskirstai ant kepimo popieriaus (jį būtina patepti aliejumi arba sviestu) ir kepi maždaug 20 min. Tada apverti ir kepi dar 20 min.

Labai paprasta ir greita, gera pavaišinti draugą ir pačiam prie kavos / arbatos supusryčiauti. Be to, sveika.

Labai paprasta ir greit, be to, tikrai sveika.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s