Rūkytos žuvies salotos

Normalu ne tik geras knygas, bet ir gerą maistą skanauti. Dalinuosi pora receptų – vieną išradom su drauge dar paauglystėj, kai neturėjom kur dėti žuvies, o kitą atradau šiandien.

Su agurku ir kiaušiniu – iš paauglystės

Reikia:

  • rūkytos žuvies – tinka jūros lašiša arba ešerys;
  • 2-3 virtų kiaušinių;
  • žalio agurko;
  • druskos, pipirų;
  • majonezo (nors visai tinka ir natūralus jogurtas, tik tada reikia greičiau suvartoti, nes greit praranda prekinę išvaizdą).

Dar galima įdėt pakepinto svogūno, bet man asmeniškai labiau patinka be jo.

Viską smulkiai supjaustyti ir sumaišyti. Pasiskrudinti batono arba ciabatta ir valgyti.

Salotos su obuoliu

Reikia:

  • riebios rūkytos žuvies (turėjau paltuso);
  • obuolio;
  • svogūnų laiškų;
  • konservuotų žirnelių;
  • druskos, pipirų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • jei norite – natūralaus jogurto.

Obuolį supjaustyti kubeliais, užspausti citriną. Produktus dėti į salotinę, padruskinti, papipirinti, sumaišyti.

Vat ir viskas. Puikus maistas, kai nori greitai, lengvai ir skaniai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s